Update På G

Gaaah!! Jag gör ingenting och ändå hinner jag inte uppdatera bloggen :P Dumma mig!! Men jag ska försöka fixa det ikväll när internetuppkopplingen är lite mer alert ;)

Puss på er alla!!
♥/Nea

Helgen Som Gick I Hästens Tecken

Nu har jag varit här i lite mer än en vecka. Det känns så bra.Jag lyssnar på så mycket italienska jag kan. Lyssnar och försöker prata. Det är inte jättelätt... Men det går :) Det har ju faktiskt bara gått en vecka, jag har ganska mycket mer tid på mig att prata o lära mig.

Hoppas att ni har haft en bra helg hemma i Sverige. För det har jag :) Det har varit en riktigt hästig helg skulle man kunna säga. I lördags morse åkte vi ut på landet till en av Saras vänner som heter Angelo. Han har turridningsstall med 5 eller 6 jättefina hästar o vi följde med ut på långritt. För långritt, det blev det. Vi red över åkrar och majsfält. Galopperade på små mjuka grässtigar och längs en sjö. Lilla Pepita som jag fick sitta på var heeeelt fantastisk. Bara tre år gammal o ändå så välbyggd o säker. En riktig liten klippa :) Efter två timmar(!) stannade vi o fikade på en liten taverna och sen red vi hem igen. Vi var ute i totalt 3,5 timmar och lilla fega jag galopperade och hade kul med ett treårigt sto. Crazy!! :)


Sen på kvällen gick vi ut och käkade med Saras lillasyster Sabrina, Sabrinas dotter Giorgia och en vän till dem som heter Lucia. Det var mysigt, men fy satan vad fort de pratar!! Så himla svårt att hänga med, speciellt när man är på en bullrig restaurang. Men det ska nog lösa sig om en månad eller så ;)


På söndagmorgonen åt jag o Sara frukost hos en av hennes vänner som heter Angelica. Supersprallig människa med världens bästa humör :) Efter det åkte vi ut till en Working Equitation-tävling som Angelo hade bjudit oss på. De tävlingarna är ljusår ifrån de tävlingarna som jag är med o anordnar på ridskolan. "Säker med häst"-filmerna skulle typ overloada och sprängas om de såg det här ;) Men det var superkul, trevliga människor och jag blev skitsugen på att prova att tävla working equitation :)


Efter tävlingen åkte vi till Stall Excalibour där Angeliga har sin ögonsten friesern Tieme (uttalas "Time"). Åh vilken fin häst!! Men han hade kostat... Och det förstår man. Vi ska btw till en hästmässa i... kommer inte ihåg varit just nu... i typ november/december där hon och Tieme ska vara med. Det är typ som Globen Horse Show men i Italien och inte i Globen ;) Så vi var där och kikade runt. De har friesrar, PRE-hästar och lite nättare körhästar där. Alla i toppkondition. Så kul att se. Och Angelica är så himla lycklig över sin häst, så det är sjukt kul att se henne också :)

Efter att ha gosat med Tieme åkte vi vidare till ett köpcenter där Sara och Angelicas kompis Nicholetta jobbar. Så vi drack kaffe hos henne och käkade middag på en liten restaurang där och sen var det dags att åka hem.

Intensiv och grymt rolig helg :) Ikväll blir det lite barhäng med Sara, Angelica och Nicholetta, det ska blir superkul :) Men... Jag måste hinna iväg o kolla på skor först. Vill hitta ett par klackar till ikväll. Här har de ju faktiskt storlekar jag kan ha ;)

Puss på alla er där hemma!! Saknar er ♥/Nea

(Jag ska försöka uppdatera det här inlägget medbilder också, men mitt internet strejkar för tillfället :P)

Långprommistime!!

Snart är Sara hemma o då ska hon, jag o Charlie iväg på en långprommis. Äter man god, italiensk, fettbildande mat får man se till att motionera också ;)

Btw, jag ska berätta mer om hur jag bor o så. Har ju inte gjort det än o det är kanske någon som undrar. Jag ser till o fixa ett sånt inlägg imorgon :)

♥/Nea




En extremt taggad Charlie ;)

Jag Har Nog Varit Italienare I Ett Tidigare Liv

Jag trivs!! O som jag trivs!! Idag skiner solen, igen, och det är typ 29 grader varmt. Jag tror att jag var italienare i mitt förra liv. Jag tycker om att handla bröd på det lilla lokala bageriet på morgonen. Jag tycker om att folk stannar o pratar. Jag tycker om att alla är gulliga o trevliga. Jag tycker om värmen. Jag tycker om språket. Jag tycker om Italien.

Idag har jag lyckats få en gratis gräsklippning. Gubbarna som klipper gräset utanför husen här som ska säljas erbjöd sig, o gräsmattan behövde klippas så jag kunde bara inte säga nej. Jag har småpratat med en liten tant på gatan när jag var ute med Charlie och jag överlevde!! Victory!! Hon förstod vad jag sa o jag förstod, nästan, allt hon sa. Sen har jag handlat frukostbröd i ett supergulligt bageri. Den lilla tanten som ägde det pratade på och jag gjorde mig förstådd. Dessutom presenterade hon mig för sin son som kan engelska, alltid bra med kontakter. Än så länge är det mycket att ta in och mycket nytt att vänja sig vid. Men jag jobbar på det. Italienskan sitter långt inne men efter tre månader med italienare måste jag ha lärt mig någonting iaf ;)

Massa pussar på alla er där hemma!!
♥/Nea


Skickar med en liten bild på Charlie som sällskapar mig hela dagarna i Italien :)

Från Regnig Höst Till Soldränkt Sommar

Herregud!! Nu är jag äntligen här!! Italien. Kan ni tänka er? Lilla jag i stora Italien. Det pirrar i magen, svindlar för ögonen o trycker av lycka i bröstet. När jag kläckte idén med min mamma i vintras var mina första Italien-dagar så långt borta, det kändes som de aldrig skulle komma o som om jag hade all tid i världen, o nu är de här. Craaaaaazy!!

 

Dagens väder är... Vad brukar man kalla det? Strålande!! :) I förrgår satt jag i ett regnigt Sverige och idag ska jag ut o sola på gräsmattan i Italien. Aaaaahh!! Sry för att jag tjatar, men jag kan inte släppa att jag är här. Ska försöka producera lite mer... intelligenta... inlägg i fortsättningen, men just nu är det enda jag på något som helst sätt kan framkalla det här:

 


Sooooool Och Värme!!

Seriöst!! Har ni sett vilket väder det är när jag kommer ner till Italien?

Jag tror att jag kan överleva ;)




Snart Är Det Måndag. På Måndag Smäller Det.

Är taggad.
Men livrädd.
Mamma peppar och försöker tagga till mig.
För hon vet hur mycket jag vill åka, hur extremt mycket jag behöver det här.
Jag har inte fattat att det är 5 dagar kvar i Sverige innan jag blir italienare för 4 månader.
Jag har inte fattat att jag borde börja packa.
Att jag borde börja fundera på vad jag bara måste ha med mig.
Vilka jag måste säga "hej då" till.
Vilka jag måste krama om innan jag kan åka.

Det är gaaaaalet!!
Mitt äventyr.
Bara bara mitt äventyr.
Det börjar på måndag.
Ett nytt land.
Nya människor.
Ett annat språk.
Jag är avis på mig själv.
För jag fattar inte att det är jag som ska iväg.

Mot oändligheten, och vidare!!

Omg, Vilken Sommar!!

Nu när sommaren är typ slut (det är faktiskt september o skolorna har börjat) så kan det vara tid att summera den.

Det känns som att jag hunnit med massor och ingenting. Jag har jobbat en hel massa. Många timmar i grönan-outfit. Men det har varit kul. Vissa dagar, när föräldrar skäller på en för att de inte får springa ut och in ur parken som de vill och när 5-kamparna fått i sig för mycket och ska bjuda ut en, då förstår man inte varför man gör det. Men de dagarna när barnen är glada med sockervadd i hela ansiktet, när föräldrarna ler och tackar för en trevlig dag och när solen skiner så är det ett av världens mysigaste jobb. Man träffar underbara människor från olika platser med olika syn på livet. Jag har hängt med folk från Småland, från Italien, från Singapor och Australien, för att bara nämna några, och det är fantastiskt vilka murar som raseras bara vid så korta möten. Jag har snackat med Erik Saade-fans, skvallrat med hårdrockare redo för Alice Cooper-konsert, sjungit allsång med Oskar Linnros-fantaster. Vissa, ytterst få, mornar hatar jag mitt jobb, alla andra gånger älskar jag det.

Vad har jag mer gjort?

- Hängt på uteserveringar


- Flurat med underbara vänner









- Myst med världens finaste, bästa, underbaraste fästman ♥




- Varit i Italien :)




Tack alla som har gjort min sommar super o fantastisk ♥


RSS 2.0