Hemma!!

Myspysar med Lusse-liten <3


Tvättar En Bit Av Mitt Liv, För Att Sedan Packa Ner Den

Tvättar kläder för fulla muggar. Ska försöka packa ikväll. Återkommer med uppdatering då.


Det Är Svårt Att Säga "Hej Då"...

... Men om det hade varit lätt innebär det att det man säger "hej då" till inte betyder lika mycket.

Insnöad På Svensk Musik

Kan inte hjälpa det. Men just nu är svensk musik socker för öronen.
Speciellt sån om smärta. Svenska verkar passa för det.
Just nu bor ingen smärta i mig.
Iaf ingen sån som låten handlar om.
Den lägger jag upp för att den är fin.
Okej?


Julklappstips

Nu när julen börjar närma sig så lägger ju många bloggare upp julklappstips. Och jag tänker fan inte vara sämre ;) Därför kommer nu: Neas julklappstips!! Planen är att ge ett tips/dag i december. Lite som en julkalender. Men, eftersom jag kom på den här idén idag. O eftersom jag gjort en logga till kategorin. O eftersom jag är otålig som ett barn. Så har jag bestämt mig för att tjuvstarta redan idag ;)
Det jag ska tipsa om idag är en get. Ja, du ska ge bort en get i julklapp. "Herregud, vilken dålig present!! Var ska mina vänner få plats med en get?" tänker du. Det är inget problem säger jag.

Geten du ska ge bort är inte vilken get som helst. Det är nämligen en get som köps genom ActionAid. Action Aid jobbar för att motverka fattigdom och har satt ihop udda julklappar som hjälper dem i deras arbete. Den dräktiga geten du ger bort i julklapp, (Rosa eller Klara eller Beata - eller vad du nu vill kalla den) ges nämligen till en kvinna med familj i södra Mocambique. Genom att hon får geten ges familjen en inkomstkälla. Såhär skriver Action Aid på sin hemsida:Det här är en klockren julklapp till den som säger sig ha allt. Den är också klockren om alternativet skulle blivit ngt själlöst och taget ur luften. Vem kan inte bli glad över en sån här julklapp? Dessutom är det sjyssta priser. Men så blir det ju när det inte är tänkt att gå med vinst utan bara att hjälpa till :)

På hemsidan finns även annat att ge bort. Kycklingar. Myggnät. En vattenpump. Ett skolår. Jag har redan köpt en get till mormor (som jag vet inte läser bloggen) o en kamin till en annan släkting. Så kom igen nu!! Vad väntar ni på? :) Action Aids julklappar hittar ni här. Dessutom kan ni köpa liknande klappar hos Unicef, och det gör ni här.

Nästa julklappstips kommer den 1a december, så ni får vänta till dess ;)

Jag-Ska-Måla-Hela-Världen-Lilla-Mamma-Inlägg

Ja, ni gissade rätt. Idag handlar det om smink. Här i Italien finns ett sminkmärke som heter KIKO. Supernice produkter till bra priser i superflådiga affärer. Åker ni till Italien och är intresserad av smink - Ta en sväng förbi KIKO :)

Idag, eftersom jag snart åker till Sverige, frossade jag lite. De har nästan alltid specialpris på ngn typ av smink. Sist var det maskaror. Idag var det läpp-relaterat. Jag kom därifrån med två glans, ett läppstift o ett plumping-läppglans :) Vill ni se?Läppstiftet. "Lipstick, Rouge À Lèvres". En mörk, röd färg.
Färg nummer 22 (kommer inte ihåg vad den hette).Plumping-läppglanset. "Extra Volume Lipgloss, Brilliant À Lèvres".
Färg nummer 21 - Fuchsia.
Ett stort läppglans som kommer räcka länge. Dessutom ska den plumpa läpparna.
Jag har på mig den nu. Få se hur det blir med plumpingen.Vanligt läppglans. "Supergloss. Brilliant À Lèvres".
Färg nummer 107 - Viola Glitter.
Vanligt läppglans. "Supergloss. Brilliant À Lèvres".
Färg nummer 112 - Rosa Del Deserto Perlato.


Läppstiftet kostade 2,50euro, alltså ungefär 25 kr.
Läppglansen gick på 3euro var, ca 30 k styck med andra ord.
När det är såhär billigt kan man inte mindre än unna sig, så det så :)

Jag försökte ta en såndär flashig bild där man målar de på typ handen för o visa färgen.
Jag failade totalt.
Men lägger upp bilden ändå. För man är ju inte den som är den.
Dock ska jag försöka lägga upp bilder när jag har grejerna på med jämna mellanrum också. Så färgerna får visa sig i sitt rätta element.


Från vänster: Läppstiftet utan namn. Viola Glitter. Fuchsia. Rosa Del Deserto Perlato.
Min hand ser sjukt läskig ut på den här bilden... Men ändå ;)

Sista Helgen I Italien...

... För den här gången!!

Mitt Italien-äventyr börjar lida mot sitt slut. Grymt mycket vemod!! Jag har haft en underbar höst där jag fått inblick i ett helt nytt språk. Träffat fantastiska människor. Sett platser jag aldrig hade sett tidigare. Gjort underbara saker som kommer finnas med mig för alltid. Det har också varit en vilans höst. Visst, jag har distanspluggat o så. Men det var en välbehövlig paus från juridiken. O livet i allmänhet.

På tisdag är jag som sagt tillbaka i Sverige igen!! Mer rosa o mer glittrig än någonsin!! Har massvis med energi känner jag. Som att jag åkte iväg som en less tröttis o kommer tillbaka med massa nya idéer, ny energi o massa sprallighet!! Med uppladdade batterier skulle man kunna säga. Jag ser fram emot vintern. Julen. O våren. Ser fram emot ett liv med härliga vänner. Engagerande plugg. Underbara älsklingen. Stallet. Ett hus som ska fixas o hållas efter.

Tack vare den här resan är mitt liv på topp o jag är redo att möta världen igen. Som en F1-bil efter ett pit stop. Så ta skydd!! För snart är jag hemma igen!!

Kärlek på er!! <3


Flurar


Sitter här och köper försäkring till mig själv, internetshoppar julklappar och surfar på IKEA:s hemsida för att få inspiration till hur jag vill göra med huset jag o älsklingen ska flytta in i.

Jag tror bannemej det blir lite vuxenpoäng idag alltså ;)*nickar menande*

Att Behöva Få Med Sig Mer Än Vad Som Troligtvis Får Plats...

Hum... På tisdag den 29e smäller det!! Jag landar åter på svensk mark, och Jante får än en gång förfasas över det glittriga o rosa som är jag. Men... Pratar med älsklingen på Skype. Om att packa... O om jag har testpackat. För er som undrar; det har jag inte!! Omg, living on the edge ;) Men seriöst borde jag faktiskt försöka provpacka... Skickade ju med älsklingen lite sommarkläder o så när han åkte hem... Men det har ju blivit lite shoppande liksom... Fuck!! Testpackning under helgen - Here we come!! Jag håller iaf på att tvätta som en tönt. Så att allt jag tar med mig hem är rent iaf. För sånt är ju nice :)


Vad tror ni? Är det här en hållbar idé? ;)

Fortsättningen På Min Lilla Vredesskapelse...

Nu har The Bright Side fått en egen blogg. Den ligger under fjolltroll, men om ni går in på

http://fjolltroll.blogg.se/thebrightside

så hittar ni den :) Bloggen är förjävla mycket under konstruktion, men det får ni ha överseende med. Nu har vi iaf en liten solig, postiv hörna i cyberrymden :)

Pluggeliplugg I En Glittrig Värld

Okej. Idag har jag pluggelipluggat. Ligger före med uppgifterna. Sweet. Men det är för att jag vill ha så många dagar på mig att fixa huset som möjligt, och då måste man ligga före med skolan. *klapp på huvudet*

Sen har jag lekt med glitter. Glitter är sånt som gör livet lite mer discokuleaktigt och som får vardagen att kännas lite mer glamourös :) När jag var i Como köpte jag två glitterlack. Ett med glitter i alla möjliga färger o ett silverglittrigt. Så himla fina!!


Det syns skitdåligt, men lacket på bilden är det med massa färger på glittret. Det är som en karneval, ett regn av änglars tårar och ett fantastiskt barnkalas på samma gång. På bilden har jag målat svarta Lady Gaga-tippar och öst på med glitter ovanpå :) På bilden under här är det bara glitter. Det är ett glitterlack med pytteglitter från Kiko först. Sen det silverglittriga lacket jag köpte i Como o sen det med massa färger längst ut :) Glitterkavalkad med andra ord!!Vad har ni pysslat med idag? :)

The Bright Side - Rörelsen

Upprop!!

Handikappad och icke-handikappad. Man och kvinna och allt däremellan och utanför. Höger och vänster. Systrar och bröder.
För er som inte blev som det var tänkt. Och för er som faktiskt blev det.
Det här är en uppmaning till er att gå med i en rörelse. En rörelse med arbetsnamnet "The Bright Side".
En rörelse med fokus på det positiva i livet.
En rörelse som uppmanar till tacksamhet för de fina sakerna man har.
En rörelse som har ledsnat på självömkan och som påstår att medlidande inte löser några världsproblem.

Det är en uppmaning till alla oss med handikapp, funktionshinder, eller vad fan vi nu väljer att kalla det, att sluta gnälla.
Vi, precis som alla andra, har bara ett liv och det är tragiskt om det livet som kunde blivit något fantastiskt slösas bort på bitterhet.
Bitterhet hjälper inte!!

Det är en uppmaning till alla icke-funktionshindrade/handikappade att se hur små de egna problemen är. I jämförelse med ostkroksarmar eller ett liv i rullstol kanske finnen på näsan inte är så jävla farlig. Om någon annan kan så kan du också!!
Och vi kan!! Tillsammans kan vi allt!!

Uppmaningen lyder:
Ryck upp dig för i helvete!!

Se vad som finns runt dig.
Vad du har.
Vad du slipper ha.
Hjälp varandra att hitta det fina i livet.
För det finns positiva saker överallt.
Jag lovar.

Och om det mot all förmodan ser ut som att det inte finns något positivt, så är rörelsen till för att skapa positiva bitar i livet och för att lyfta fram sådant som man själv inte alltid ser.

VILKA ÄR MED MIG?!


Är Du Handikappad Eller?! Ryck Upp Dig För I Helvete!!

Idag är planen att vi ska in och gräva lite i det som är Nea. Som ni som känner mig vet, och ni som läser bloggen o tittar på mina bilder ser, så ser jag inte ut som alla andra. Alla är ju speciella på sitt sätt o har sitt eget, unika utseende, men alla är inte handikappade. Som jag. H A N D I K A P P A D. Jag har fått för mig att folk utan handikapp tycker att det här är lite jobbigt att prata om... Jag kan ha fel men det är den bilden man får när barn vill komma fram och prata om armarna men blir tystade av sina föräldrar.

Vi kan börja från början. Jag heter Linnea och föddes den 27e december 1989 (min födelsedag snart jue!!). När jag trillade fram insåg man snabbt att allt inte var som det skulle. Mina armar var korta o superkrokiga, riktiga ostkroksarmar. Självklart blev det lite tumult. Det var ju ingen som väntade sig en liten Nea med ostkroksarmar. Sen, när de kollade blodet som saknade ganska många blodplättar (det som gör att blodet koagulerar), o rätt personer som sett syndromet tidigare fick kika, insåg de att det nog var TAR jag hade.

TAR är en förkortning av Trombocytopeni Abcent Radius, alltså att det är knas med antalet trombocyter (blodplättar) och att radiusbenet i underarmen (det som stabiliserar upp tummen och handen) saknas. När jag föddes trodde man att jag skulle dö. Mina trombocytvärden var så låga att jag inte ens skulle klara av att skrika utan att drabbas av en dödlig hjärnblödning. När bäbisar skriker så får de små blödningar i hjärnan, det är normalt, men i och med mina låga värden fanns risken att min kropp inte skulle kunna reparerar blödningarna som andra bäbisars kroppar kan och att det skulle ta kål på mig. Det finns massvis med bilder från mitt första år, för mina föräldrar var osäkra på om jag skulle klara mig igenom det.

Efter första året så blev blodet mer och mer stabilt och det konstaterades att lilla jag skulle överleva. Nästa krux var armarna. De armarna jag har idag, och de jag hade då, är inte alls likadana. När jag föddes var de så böjda att tummen låg mot underarmen. Det var så tight att man fick pilla in en tvättlapp emellan för att kunna göra rent mina bäbishänder. Och så kunde man ju inte ha det. Det viktigaste är att man klarar sig så bra som man möjligtvis kan. Och med de armarna och händerna hade det aldrig gått. Så jag är opererad. Skönhetsopererad kan man säga ;) Nej, men operationerna gjordes både för att öka funktionen och räckvidden, men också för att det skulle bli snyggare. O enklare. Försök pilla igenom ostkroksarmar genom ärmen på en långärmad tröja så ska du se att det inte är så jävla lätt!!

Det är egentligen inte det tekniska jag vill ta upp här. För det kan man läsa sig till på ngn av de läkarsidor som finns om man googlar på TAR-syndromet. Anledningen till att jag skriver det här inlägget är för att jag återigen har ledsnat på att det knappt finns ngn info på internet om att leva med tar. Självklart finns sidor där handikappade kan diskutera handikapp och hjälpmedel och liknande. Men de är så negativa. Så fruktansvärt negativa. Allt är jobbigt. Allt är hemskt. Och det är SÅ SYND OM DEM. Det är inte synd om mig. Visst har jag haft dippar när jag frågat "Varför jag?!". Men det är på inget sätt synd om mig. Hur kan det vara synd om mig med en fantastisk mamma och pappa? Med underbara syskon? Med släkt jag älskar och som älskar mig? Med ingift släkt som tagit emot mig med öppna armar? Med en fantastisk fästman? Med vänner att dö för? Med en utbildning? Med intressen? Det finns de som har det värre, jag lovar!!

Därför är det här inlägget en uppmaning. Till alla. Handikappade. Icke-handikappade. O allt däremellan. Att gå med i en rörelse. En rörelse som jag tänker skapa just nu i stridens hetta. Den är till för att man ska börja se det positiva i sitt liv. Vara tacksam för de fina sakerna man har. Och för att medlidande inte löser några världsproblem. Man kan gå med i den om man inte riktigt blev som det var tänkt. Om man blev exakt som det var tänkt. Oavsett. För ju fler vi är som peppar varandra, desto bättre är det.

Det är en uppmaning till alla med handikapp att sluta gnälla över sin situation. Ryck upp er för i helvete!! Vi, precis som alla andra, har bara ett liv o det är hemskt om det ska slösas bort på att vara bitter. Bitterhet hjälper inte. Problemlösning och positivt tänkande däremot, det är grejer som får världen att snurra lite snabbare.

Och dessutom; om jag med mina korta, konstiga armar (som enligt Jehovas är ett straff för min mammas synder), kan skaffa fästman, ha vänner, våga ge mig ut i livet, dansa mig svettig på krogen och trivas med mig själv, så kan vem fan som helst det!! Din lilla putmage eller fräknar eller din finne på näsan är ganska liten i jämförelse ;)

Så; Vilka är med mig?! Jag sa: VILKA ÄR MED MIG?!!! Jag hoppas att du är det. Jag ska hitta på ett fräsigt namn i eftermiddag. O en snygg logga ;)Vissa Saker Har Man Fått Helt Om Bakfoten...

Konstigt kvällsinlägg på ingång eftersom jag kom att tänka på en sak. Ni vet att man ibland ser saker på typ film, eller hos ngn annan, eller på bild,  o så tänker man "Fan vad nice det där skulle vara!!"? Jag har alltid tyckt att en vadderad toasits vore en sån grej. Fatta mys att komma upp en kall decembermorgon o morgonkissa med rumpan mot en vadderad rosa toaring. Sååå cozy.

Men sen nu i helgen, när vi var hos Vincenzo, så gick den glasbubbland lite i kras. För där stod den, en toalett med vadderat toalettsits!! O jag tänkte att "Herregud, den ska vi prova!!". Men fy i helvete vilken prestationsångest jag fick så fort jag satte mig!! I vanliga fall så spelar det ju liksom ingen roll om kisstrålen inte går rakt, nu ska vi inte vara äckliga men ni tjejer fattar vad jag menar när jag säger att man liksom inte kissar spikrakt ner i toan, men nu fick jag världens tvångstankar om att jag skulle kissa massa utanför o under ringen o grejer. Så jag kallsvettades varje gång jag var tvungen att gå på toa!! OMG!! Aldrig vadderad toasits i mitt hem, det är en sak som är säker!!

Vad tycker ni om vadderade toasitsar?


Helgen I Milano - Lördagen

Nu är jag äntligen klar med plugget, så nu finns det tid att prata om Milano :)

Lördag morgon käkade vi frulle hos Angelica som vanligt, ngn som är förvånad? ;) Sen vi typ lunchtid, när Sara var klar med sina naglar, styrde vi mot Vincenzos place. Han bor en bit utanför Milano o tyckte det vore sjukt nice att ha oss på besök över helgen. När vi väl var framme käkade vi lunch, sjukt välbehövligt, o sen direkt iväg till Como, en liten stad bredvid Como-sjön. Så himla söööööt!! Vi idkade lite shopping (pengaslösanerverna hoppade) o tittade på Signore Volts monument.


Angelica o Luca


Sara o Vincenzo

Jag o Sara

Jag som säger "hej" till Sverige

Jag framför domkyrkan (som ligger en bra bit längre bort ;))

Senare på kvällen bar det av på italiensk gayklubb!! Dessvärre har jag inga bilder därifrån... Men hoppas Vincenzo lägger upp på fb så ni får se ;)
Men, ni ska få soundtracket till kvällen!!

Min internet-uppkoppling suger för tillfället... Så söndagens äventyr o bilder får ni imorgon ;)

Lunchtime

Jag har fortfarande plugg kvar att göra, så update om Milano får vänta.

Just nu lagar jag o Charlie mat. Det blir pastasoppa med varmkorvsbitar. Men Charlie är bara intresserad av korvbitarna. Här har han "snälla-ge-mig-en-liten-bit-korv-till"-blicken ;)


Jag Är Förälskad...

...i Milano. Vacker. Romantisk. Mysig. Fantastisk. Jag trodde det var en myt och fånerier att bli kär i en stad. Jag trodde också att Stockholm var staden i mitt hjärta. Men om Stockholm är min partner, är Milano definitivt min italienske, passionerade och romantiske älskare. Herregud!!

Sry för kass update i helgen. Milanos trådlösa nätverk med slappa människor utan lösenord kunde ha varit bättre. O just nu pluggar jag. Men ska försöka göra ett litet resereportage senare ikväll.

Till dess: Kärlek ♥

Oh No!!

Sjuuuuukling idag. Fett oskönt. Säng o te o hund är dagens planer. Stackars självömkande mig!! :(


Anledningar Till Att Vara Stolt, Och Mindre Stolt, Över Landet Italien. Del 1.

Nu när jag har varit i Italien i mer än 2 månader har jag ju sett och hört ganska mycket. Jag har liksom levt i Berlusconi-land längre än vad de flesta svenskar som uttalar sig om Italien har gjort, och därför tänkte jag starta en liten artikelserie här i bloggen om Italien. Den kommer handla om både bra o dåliga saker med Italien. Redan nu vill jag be er att ta det med en nypa salt. Okej?

Del I - Italien som politiskt land.

Helt ärligt kan jag inte så mycket om Italien rent politiskt. Jag vet att de har premiärminister, eller en presidente de consiglio, men det är typ en premiärminister. Han heter Berlusconi och är ytterst tvivelaktig. Men det kommer vi till sen.

Svenska ambassaden i Rom säger såhär om det inrikespolitiska Italien: Det italienska parlamentet består av två kamrar: deputeradekammaren (630 ledamöter) och senaten (315 senatorer). Lagar måste antas av båda kamrarna, vilka arbetar oberoende av varandra. Val till parlamentets bägge kammare sker normalt var femte år. I senaten ingår även sju senatorer utnämnda på livstid (bl.a. f.d. presidenter). Republikens president, som har begränsade politiska befogenheter, väljs vart sjunde år av senaten, deputeradekammaren samt representanter från landets regioner. Den italienska republikens valsystem var länge strikt proportionellt, vilket sällan gav starka regeringsunderlag och medförde regelbundna regeringskriser. Efter en folkomröstning antogs 1993 ett system uppbyggt på majoritetsval i enskilda valkretsar, något som gav Italien en högre grad av politisk kontinuitet. Genom en ny vallag antagen inför valet 2006 återgick man till ett proportionellt system, som dock kompletterats med en s.k. majoritetsbonus på 25 mandat som tillfaller den största koalitionen i kammaren, och en liknande bonus i senatsvalen baserad på utfallet i varje enskild region.

Det senaste valet till deputeradekammaren och senaten hölls den 13-14 april 2008. Utfallet blev en klar seger för centerhögerkoalitionen ledd av Silvio Berlusconi, och de tre partierna Forza Italia, Alleanza Nazionale och Lega Nord fick en stor majoritet i bägge kamrarna. Forza Italia och Alleanza Nationale bildade gemensamt Popolo della Liberta (PDL) varmed partierna upplöstes. Under 2010 har det skett en splittring inom PDL där ett antal parlamentsledamöter lämnat för att ansluta sig till talmannen Gianfranco Finis grupp Futuro e Liberta per l’Italia (FLI). Den politiska scenen är turbulent och följaktligen kan inte ett nyval uteslutas. Nästa ordinarie val hålls 2013. (Källa)

Guud vad träligt det här inlägget blev. Men det struntar vi i. Vi fortsätter.

Det jag kommit i störst kontakt med är politiken som gäller familjen. I Italien finns det dagis, och det finns skolor (självklart), men problemet är att de här institutionerna inte är synkade med hur folk jobbar. Dagisen öppnar kl 8.30 på morgonen, och de som jobbar i fabrik börjar klockan 8. Här uppkommer ett sjukt problem. Problemen blir ju inte mindre när man lägger till föräldraledigheten. Du har rätt till 5 månaders föräldraledighet med 80% av lönen - 2 månader före förlossningen och 3 månader efter. Efter de här 5 månaderna så kan man få vara ledig i 15 månader till, men då med 30% av lönen. Det här, i kombination med att dagisen inte tar emot barn som är yngre än 18 månader, gör det skitsvårt att bli förälder. Så vad gör man? Man tar hjälp av den äldre generationen. Mormor/farmor/morfar/farfar blir de som fyller upp luckorna.

Just nu är Italien ett land i kris. Big time. Mer skatt, även för de som tjänar mycket pengar, och höjd pensionsålder är summan av så många års glassande. Italienarna är skitarga. Självklart är folk förbannade för att de måste jobba längre, alla vill ju göra så lite som möjligt, men de är också arga för att det kommer bli omöjligt att skaffa barn. Med höjd pensionsålder blir förstagångsföräldrarna äldre, med äldre föräldrar höjs riskerna för barnet. O dessutom blir ju famor/mormor/farfar/farmor äldre och äldre. Hur ska man orka ta hand om ett barn när man är 75-80? Det är mycket knas i landet Stövel, knaset måste lösas, men det kommer vara en jävla process eftersom hela landet måste omformas. Gosh!! Hoppas den som kommer efter Silvan är bättre. För Silvan saknar ju tillräckligt med stöd så ngn ny måste in. Stackars sate och må Gud hjälpa honom!!

Appropå Berlusconi. Hittade citat från honom. De är från SVT:s hemsida och jag tänker skamlöst ge er dem rakt av. Fine om han varit en vrickad, kändiskåt bloggare. Då hade det varit underhållning. Men nu styr han faktiskt ett land. Omg, skrattar o gråter om vartannat...

Från SVT:s hemsida:
Silvio Berlusconi har genom året gjort ett antal mindre finkänsliga yttranden som rört upp en hel del ilskna känslor både i hans hemland Italien och i andra länder. De radikala uttalandena, eller grodorna som vissa vill kalla dem, har varit så många att han kallats citat-maskin. Här har vi samlat några av dem.

"Se det som en campinghelg"
Berlusconis råd tillde tusentals italienare som blev hemlösa efter en jordbävning.

"Tjäna mer pengar!"
Berlusconis råd i italiensk tv till låginkomsttagare - som svar på frågan vad landets regering ska göra för att hjälpa arbetare som bara tjänar 1.500 euro i månaden.

"Italiens interneringsläger är som koncentrationsläger"
Berlusconi försvarar Italiens hårt kritiserade avtal med Libyen om att skicka flyktingar dit i stället för att låta dem gå i land i Italien.

"Jag är politikens Jesus Kristus. Jag är ett tålmodigt offer, jag står ut med allt och jag offrar mig själv för alla."
Mindre blygt uttalande om sin egen roll som politiker och landsfader.

"Av kärlek för Italien måste jag rädda det från vänstern."
Ännu ett klassiskt uttalande om politikergärningen.

"Vi skulle behöva lika många poliser som vackra flickor i Italien, och det tror jag aldrig att vi uppnår."
Berlusconi om problemen med att stoppa våldtäkter.

"Mussolini mördade aldrig någon. Mussolini skickade iväg människor på semesterinternering."
Tvivelaktigt uttalande om den beryktade fascistiske premiärministern.

"Kommunisterna kanske inte åt barn, men de kokade dem för att gödsla åkrarna."
Berlusconi yttrar sig under ett valmöte om kineserna under Mao.

"Parma är synonymt med god matlagning. Finländare vet inte ens vad prosciutto är. Det här kan jag inte acceptera."
Berlusconi upprörd över förslaget att inrätta en EU-myndighet för matstandard i Finland i stället för i Parma.

"Jag är oförmögen att känna hat."
Berlusconi förlåter den man som kastade en souvenir i ansiktet på honom och orsakade en knäckt näsa och utslagna tänder.

"Obama är ung, snygg - och solbränd"
Om den nyutsedda amerikanska presidenten i november 2008.

"Italien är ett skitland"
Berlusconi får ett utbrott mot det italienska rättssystemet under ett polisinspelat mobilsamtal.

"Domarna är demokratins cancer"
Berlusconi under en av många rättegångar mot honom, denna gång handlade det om bestickning.


Nästa del blir mer positiv, jag lovar :)

Right Now I'm Spending My Life Sleeping
Är så jävla trött!! Helt sinnessjukt. Jag kom hem från marknaden och lunch hos Saras mamma Ivana och... dog. Sov i 3,5 timmar!! O lillehunden med. Vi är Team Slack för tillfället. Annat var det i början av september. Upp. Runt. Hoppa. Gnälla. Ut. Ut. Ut. Nu såhär i november fattar han ingenting när jag petar på honom innan klockan 10. Gosh!!

Vad sösslar ni med idag då?

Marknadstime!! (:

Ps. Lillhunden tycker det är på tok för tidigt för det här. Jag har skapat en slacker. Ds.


Dimma!!

Omg, den italienska dimman är grym. Inte "Shit vad grym du är som lyckades öppna burken med tomatsås som var omöjlig att få upp"-grym utan "Kato är en grym fan!!"-grym (för er som inte sett "Mio min Mio" hänvisar jag till google för att ni ska fatta förklaringen). Den är supertjock. O slår till på ingen tid alls. Ikväll o inatt har den tydligen inte varit så farlig (enligt italienarna själva) eftersom man ser 20 meter framför sig, utan den kan vara så brutal att man inte ser ett skit. Så vad har jag då gjort ikväll som matchar dimman? Jo, jag har tittat på Sleepy Hollow :) Jag älskar den filmen o vädret bara skrek efter en huvudlös ryttare ;)

Vad har söta ni pysslat med ikväll?


BloggTips

Supertips!! Vill ni läsa en blogg som är lika fantastisk som min (om inte ännu mer fantastisk)? Gå då in på:

hanapee.com

*Värstaawesomebloggensomjagtypärberoendeavmedsockerochströsselochchokladsåsoannatsuperbrapå*

Bra skit är liksom bra skit.

Please Santa...

... jag skulle vilja ha en hatt. En svart cool hatt. Kan du fixa det?

Btw...

Jag o lilla Nila för massa månader sen. Nu är han stora killen :)


Goooooooooooooodmorning Italia!!

Upp och hoppa!! Har suttit med grupparbetet som ska in idag i typ 3 timmar... Tjejen jag är i samma grupp som är en riktig slavdrivare ;) Nej, jag bara skojar. Men hon har lite andra "vaken-tider" än vad jag har :P

Sen pratar jag med Marlene på fb också, ni vet hon med lilla Nila som har lika snygga armar som jag om inte snyggare? Nila är tydligen jättestor nu. Sitter själv. O använder fötterna för att plocka upp leksaker. Lilla fina killen

Jag lärde känna Nila eftersom hans mamma Marlene hittade min blogg (läs: den här bloggen) efter att han fått diagnosen TAR. Genom bloggen hittade hon mig på fb o på den vägen är det. Sen träffades vi i våras och både Marlene o Martin ställde massa smarta frågor om hur det är att ha korta armar o saker man kan göra för att förenkla o jag peppade med allt jag hade :) Nu har vi bokat in en ny date till dagarna runt jul, ska bli supermys att träffa dem igen :)

Flyget Hem Är Bokat

Nu har jag bokat resan hem. Åker den 29e november o sätter fötterna på svensk mark kl 23.10. Jag kommer sakna allt här, jag kommer ha sjuk separationsångest men det ska bli skönt att komma hem. Längtar efter alla där hemma. Längtar efter hemma. Längtar efter Lole. Längtar efter huset. Efter familjerna. Efter mamma. O pappa. O småbröderna. O lillasyster. O Helena. O alla vänner. Men snart är jag hemma. Hemma igen :)


SkoleliskolaOkej. Har suttit och försökt skriva min del av grupparbetet. Det går typ bra. Wiiiee för mig. Jag är nog inte helt dum i huvudet ändå ;)

O sen fick vi tillbaka tentan idag. Eller nu på kvällen. O jag vet inte alls hur det har gått. För lägger man upp sånt på en sida, läs: skolans sida, som inte pallar när typ fler än två är inne samtidigt så kommer ingen in. Feeeeett kul. Så jag, som varit lite sådär pirr-nervös hela dagen för tentaresultatet (drömde att det gick åt helvete o att jag grät samtidigt som Lole stod över mig o skrattade elakt), kan liksom inte riktigt fokusera... Men det kommer nog snart igång. Hoppas jag!!


Update: Det tog fetlång tid att få resultatet. Men jag satte ett B (läs: näst högsta betyget) o är sååååhääääääär glad :D

Moralkaka På Ingång...

Hej hopp alla fina där ute!!

Har precis kommit hem från en minipromenix med lilla fina Charlie. Han är så söt när han duttar runt i solen med svansen som en flagga efter sig o total lycka i ögonen. Lilla, fina, fantastiska killen

Eftersom jag  är en såndär segis så har jag kikat runt på olika hästbloggar en liten stund innan jag ska börja med dagens skolarbete. O, precis som Havrepappan (han är fantastisk, läs hans blogg!!), förfasades jag över att unga som bloggar om, och har egna, hästar har börjat dissa hjälm. Det var flera bloggar med bilder som skulle vara "konstnärliga" o uppställda där de satt till häst med bara huvuden.

Jag blir lite rädd när jag ser det här. Anser inte de här tjejerna och killarna att de har mer att skydda? I Italien rider ingen med hjälm. Barn på ridskolorna är hjälmlösa. Vuxna i privatstallen är hjälmlösa. Tävlingar, förutom de som är internationella i hoppning, är hjälmlösa. Jag däremot, rider ALLTID med hjälm. Vi har varit ute på två fantastiska uteritter i solen här. Alla som ridit med har låtit håret flyga. Men inte jag. Säkerhetsväst och hjälm har alltid varit på. Visst känner man sig lite töntig, men jag skulle känna mig bra mycket töntigare om jag knäcker skallbent mot en sten för att treåringen jag sitter på hoppar iväg. Jag anser mig inte vara bättre än andra för att jag har hjälm och väst. Jag anser inte heller att jag rider sämre så att jag måste ha hjälm och väst för den sakens skull. Men faktum är att man gör sig så jävla illa om man åker i backen utan hjälm. O ibland utan väst också. Jag har varit inne på akuten ett antal gånger när ngt hänt och jag trillat i backen. Det har varit hjärnskakningar, sträckt rygg osv. O majoriteten av de gånger jag åkt in har min läkare sagt "Vilken tur att du hade hjälm/väst, annars hade det gått åt helvete".

Många som rider har massa skydd när de är små, men plockar bort skyddsutrustningen en efter en då de blir äldre. Det är det mest korkade man kan göra. Jag har haft många hästvettskurser (första-steget-för-att-lära-sig-rida-kurser) och jag har sett barn sitta på häst för första gången. Det är en stor känsla. Jag har också sett mina nybörjare studsa av i deras första trav, eller glida av när ponnyn väljer ett helt annat håll än ryttaren när man skrittar. De barnen har hjälm, men även utan hjälm hade de inte gjort sig illa. För som nybörjare ramlar man inte av, man glider av på rumpan eller på fötterna. När man däremot blir äldre och duktigare glider man inte av längre. Man ramlar, kastas eller flyger av. När man väl kan rida krävs det tuffare grejer för att man ska lämna hästryggen; och ju tuffare anledning att ramla av, desto tuffare blir smällen när man väl når backen. Du ramlar inte av när hästen börjar fundera på första kosprånget, du åker av när hästen fått upp hastighet och höjd i bocksprången. Nu påstår inte jag att nybörjare inte ska ha hjälm, missförstå mig rätt, men man har ju hjälm och väst när man är liten och då ska man DEFINITIVT ha det när man blir äldre.

Dessutom är dagens ridhjälmar sjukt snygga och dagens säkerhetsvästar både lätta, mjuka och smidiga. Det finns helt enkelt ingen anledning att stunta i det. Därför ber jag till dagens unga, yngre än mig o i min ålder, inom svensk hästsport att använda hjälm. Du kan vara hur duktig som helst, din häst jag vara världens lugnaste, men i ett obevakat ögonblick kan hela din värld försvinna.


Töntiga jag, med hjälm och väst, som njuter av en fantastisk uteritt på Pepita.

Min Pappa ♥

Du har varit med mig sen jag föddes.
Du har alltid ställt upp och funnits där.
Visst är du lite konstig ibland. Men det får man vara.
O visst kunde jag skämmas för dig i början av tonåren när man var sådär känslig.
Men jag är tacksam för att du alltid hjälper mig.
Att du alltid lär mig saker.
Att du alltid berättar saker.
Att du alltid finns där oavsett vad det är.

Grattis på fars dag!!
Kärlek på dig lilla pappa

Ny Lista FTW

Hur gammal är du om fem år? 26 på gränsen till 27. Feeeeeet åldersångest jag fick nu då ;)

Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Sara

Hur lång är du? 162 cm. Typ. Men det beror helt på vilka skor jag har på mig.

Vilken är den senaste filmen du sett? The invention of lying. Bra film. Se.

Vem ringde du senast? Lole <3

Vem ringde dig senast? Lilla pappsen

Hur löd det senaste sms:et du fick? "Gick faktiskt jättebra :)"

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag älskar sms. Wall of text, here we come!! Men det är mysigt att ringa också.

Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda sedan jag var 10 år gammal.

När såg du senast din mamma? Jaa du... Den 11e september tror jag...

Vilken ögonfärg har du? Ngn form av blågrå-geggig färg.

När vaknade du i dag? Kl. 6.23. Då drack jag vatten o somnade sen om.

Vilken är din favoritjulsång? Bjällerklang.

Vilken är din favoritplats? I Loles famn. O i stallet. Kommer aldrig få båda platserna samtidigt eftersom Lole dör av hästar.

Vilken plats föredrar du minst? Nattbussen. Fast den är bra eftersom man kommer hem. Men den är inte så kul att åka. Men hellre åka den o lyckas ta sig hem än att stå kvar i kylan på Gullmars.

Var tror du att du befinner dig om tio år? Advokaaaaaat :)

Vad skrämde dig om natten som barn? Mörkret. Det gör det fortfarande.

Vad fick dig verkligen att skratta senast? Mina småbröder: "Jag kan vifta på öronen!!""O jag kan vifta på snoppen!!".

Hur stor är din säng? Just nu: 120. När jag kommer hem: Stooooooor.

Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på var jag är. Om jag har sängsällskap. Vilket sängsällskapet är.

Hur många kuddar har du i sängen? En stor o fluffig.

Hur många landskap har du bott i? Ett?

Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor. Älskar skor. Fast barfota är också mysigt.

Är du social? Ja. Enklaste frågan ngnsin ;)

Vilken är din favoritglass? Gammaldags vanilj.

Vilken är din favoritefterrätt? Tiramisu.

Tycker du om kinamat? Ja, det gör jag. Men inte den kineserna som bor i den korridoren jag bodde i gör.

Tycker du om kaffe? Jupp.

Vad dricker du till frukost? Kaffe. Eller te. Eller juice.

Sover du på någon särskild sida? Neej...

Kan du spela poker? Texas Hold'em. Men jag är världens sämsta förlorare så jag brukar försöka undvika spel.

Tycker du om att mysa/kela? Jaaaaaa :)

Är du en beroendemänniska? Jupp.

Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja, massa tjejer i stallet fyller år på samma dag som jag.

Vill du ha barn? Absolut! Men inte nu.

Kan du några andra språk än svenska? Engelska o italienska som börjar ta form nu.

Har du någonsin åkt ambulans? Nope. Eller... Har jag?

Föredrar du havet eller en bassäng? Havet.

Vad spenderar du helst pengar på? Hästar. Eller skor. Eller både och.

Äger du dyrbara smycken? Neee... Tror inte det...

Vilket är ditt favoritprogram på tv? CSI o Criminal Minds.

Kan du rulla med tungan? Ja.

Vem är den roligaste människan du känner? Gustav.

Sover du med gosedjur? Jag har gosedjur i sängen (läs: Katten Korven) men jag kan sova utan för jag har ju mina underbara björn att gosa med.

Vad har du för ringsignal? "Gammaldags telefon"

Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Tror det.

Vad har du närmast dig just nu som är rött? Ett diadem med rött fluff o röda fladdermöss på dojn-dojn-spiraler.

Dansar du? Jag dansar. Mycket o gärna.

Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Anteckningar till uppgiften jag håller på med.


Vet Fortfarande Inte...

... men nu är iaf inte layouten ångestframkallande längre.

Fett Missnöjd

Nej. Känns inte bra det här. Vi provar ngt annat.

Nya Designen

Vad tycker ni? Är den fin? Fånig? Söt? För söt? Mesig?

Nä, Jag Är Ingen Riktig Bloggare

Jag är inte Kissie. Eller Paow. Eller Foki. Eller ngn annan galet-seriös-bloggare. Jag kan inte passa bloggtider. Jag suger på att uppdatera. Jag tappar lusten ibland. O det suger. Därför: Blogg-make-over!! Så, bloggen kommer ligga nere en sväng. Ska fixa layout, grejer runt o lite så. O sen komma på vad jag vill med bloggandet. För jag älskar att skriva. O jag behöver skriva. Behöver min lilla plats i cyber-rymden. Behöver få spela roll på ngt annat ställe än i min egen lilla bubbla.

Så, om löjligt kort tid är jag tillbaka. Mer rosa, glittrig o fantastisk än någonsin tidigare :)
Give Me Pink, Glitter, Party And Ponies


I don't know about you, but I like ponies.

Allt Från FieraCavalli

Kommer senare ikväll. Hårdstart med nya delen av kursen. O dessutom var jag tvungen att ta igen mig efter helgen :P


Helgens Planer

Omg, hästig helg på ingång!!
Imorgon bitti drar vi till Verona för att kolla på deras FieraCavalli. Det är ett superstort hästevent med åtta mässhallar med allt ifrån hoppning till ponnydressyr till reining till spansk dressyr så det massvis att titta på :)Dessutom ska våran vän Angelica vara med!! Hon tränar spansk dressyr med sin frieser Tieme o de är med uttagna till en av klasserna. Så vi ska titta, heja och peppa :)Hoppas verkligen att det finns trådlös wifi så jag kan mobil-uppdatera under helgen :)
Annars kommer en brutalupdate o recension av hela eventet på söndag kväll eller måndag.

Marknadsshopping Är Sååå Underskattad

I onsdags var jag på marknaden (det är marknad på en jätteparkering i närheten varje onsdag morgon och förmiddag). Det är ganska mycket skit. Absolut. Massa saker och majoriteten är skit eller med skitdålig kvalitet. Men. Jag kan inte låta bli att ÄLSKA marknadsshopping. För inga pengar alls får man grejer som är kul och som man, utan att känna sig lurad, kan använda till de går sönder. Som i onsdags. Jag var på shoppinghumör o köpte ett par skor, ett par vantar (barnvantar for the win), Barbapappastrumpor (kanske mitt töntigaste, men mest knas-fantastiska, köp ngnsin) o typ 7 olika designer på nagelklistermärken. O allt det här fick jag för 18 euro!!

1. Det är kul att gå på marknad.
2. Det är kul att köpa saker som ingen annan kommer gå runt med när man väl kommer hem.
3. Det är kul när det är billigt ;)


Skorna :) Små, söta 35or.


Vantar :) Typ som tumvantar men utan toppen på tummen o fingerdelen.


Barbapappa-strumporna :D


Nagelklistermärkena

Pictures Of An Italian Life - Halloween Edition

Bildbomd från när vi var på Gardaland :)
(Dock är jag inte riktigt nöjd med vistelsen. Det kommer ett inlägg med varför snart. Men det var väldigt snyggt där, det kan ingen ta ifrån dem.)


Jag o Sara


Runt om på området hade de zombie-dekorerat. Så där det i vanliga fall står söta saker o fina blommor kröp zombierna upp för att vara med på halloween-firandet ;)


Zombiekyrkogård


Mother Spider klädde hela westernstaden i spindelnät


Jag åkte hästkarusellen eftersom de "nya" reglerna om handikappade på Gardaland numera även inkluderar mig, och gör att alla de sakerna jag åkt tidigare är of limits. Stygga Gardaland!! Usch på er!!


Jag utpoppandes ur en kista ;)

RSS 2.0